מחפשים טיולים קולינאריים? אין ספק שאתם במקום הנכון!
טיול קולינארי מוכרחים לעשות עם מישהו שמבין ומכיר את התחום, על מנת שלא נפספס את כל הדברים הטובים.
בעמוד זה תמצאו את כל הפרטים על הטיולים קולינאריים השווים ביותר.
איטליה - ארץ המגף והחיים הטובים
ערך יאיר ברק – מדריך ומרצה טיולי חו"ל
איטליה שלי
איטליה - אחת הארצות המתויירות ביותר בעולם בכלל, ועל ידי התייר הישראלי בפרט יש בה הכלללל: היסטוריה מפוארת שמלווה אותנו ב-2500 שנה האחרונות, טבע מגוון , גסטרונומיה מהטובות שיש, ארכיטקטורה, עיצוב, אופנה (מילאנו), תרבות (מוסיקה, מחזות, ספרות), ספורט וכמובן הרבה רומנטיקה (ונציה , גברים לטינים)
חצי האי איטליה – גאוגרפיה
- מוקף 5 ימים יושב על קו שבר טקטוני- הרי געש ורעידות אדמה
- שטח: 300,000 קמ"ר.
- מספר תושבים: 60 מיליון.
- חלוקה מנהלית ל-20 מחוזות
הקונספט
טיול לאוהבי החיים הטובים המציע המציע את כל הטוב של איטליה, תוך שהוא מדגיש את הקשר המיוחד בין העם האיטלקי לאוכל, את המאכלים המאפיינים כל אחד מחמשת האזורים בהן נבקר ו"על הדרך" ליהנות ממסלול טיול המשלב ערים מהיפות בעולם ונופים קסומים ומגוונים.
יחודיותו של הטיול
- "פריסות בשטח" בלוק יישנים מדהימים בהן נכין יחד עם השף שלנו טעימות של אוכל האופייני לאזור בחומרים טריים שנקנו בשווקים המקומיים, בין השאר :סלטים , ריזוטו,, בלסמיקו, רוטב פסטו ועוד.
- סיור קולינרי מודרך ע"י שף מקצועי המתמחה באיטליה בשווקים הייחודיים בהם נבקר.
- ביקורים במפעלי יצור משפחתיים של פרמז'נו, בלסמי, פסטה, גלידה ועוד, בלווי והסבר צמוד של השף שלנו.
- מסלול טיול אטרקטיבי בחמישה מהמחוזות היפים והאטרקטיבים ונטו, אמיליה רומאניה , טוסקנה , ליגוריה ולומברדיה.
- טיול קולינרי עממי ,מתאים לאופי הישראלי מלווה במדריך מומחה לאיטליה ובשף מקצועי במחיר לכל נפש.
גסטרונומיה
במפגש מתוכנן בין שפים מישראל לשפים מאיטליה, הסביר אחד השפים האיטלקים את מהות המטבח האיטלקי: “המטבח האיטלקי נולד בבית, לא במסעדה. מה שמבושל ב’טרטוריה’ , זה מה שהורגל בעל המסעדה לאכול בבית, מה שאשתו בשלה- אוכל מסורתי, להבדיל מהמטבח הצרפתי שנולד במסעדות.
אנחנו באיטליה מבשלים – לתושבי המקום. גם לתיירים, אבל בעיקר למקומיים.
הם הלקוחות שלנו ולכן כל אזור מאוד מקפיד על הטעם, הטיבול והרכיבים המסורתיים. שינוי קטן וירגישו בהבדל. אנחנו עם שמרני”.
קולינריה איטליה
סוגי מסעדות
- ריסטורנטה", שבהם מציגים תפריט כל איטלקי, לאומי.
- "טרטוריה", מסעדת פועלים פשוטה בבעלות משפחתית שמקפידה להגיש אוכל מקומי מחוזי
- (Osteria) אף היא סוג של מסעדת פועלים, אך היא כבר ממש בית עסק ויש לה תפריט מצומצם.
ארוחה איטלקית טיפוסית
- מתאבנים (אנטי פסטי)
- מנות ראשונות
- מנה עיקרית
- קינוח : דולצ'ה
- משקאות (יין, קפה, משקאות קינוח)
שירות: קופרטו
אוכל איטלקי
- מנות עיקריות : דגים, שניצל מילאנזה , ראגו בולונז
- גבינות : פקורינו , מוצרלה , פרמז'אנו רג'אנו
- פחמימות : ריזוטו ,פולנטה
- תיבול : חומץ בלסמי , רוטב פסטו, טרטופו (כמהין)
משקאות
משקאות "אמצה קפה" – גראפה , לימונצ'לו, מרסלה
קינוחים
קנולו, קסטה סיצליאנית, גרניטה עם בריוש, טרמיסו - הרם אותי למעלה, פנקוטה - "קרם מבושל"
תאריכי הטיולים הקרובים השנה
24.6, 7.7, 9.9 - 7 לילות 8 ימים
לבירורים והזמנות - ניתן ליצור קשר איתי, שף אייל פינקלשטיין או עם יאיר ברק - מדריך ויועץ טיולים לחו"ל: 054-3332080
עוד נושאים שיכולים לעניין אתכם:
- קייטרינג לאירועים קטנים בבית