חייגו עכשיו:  050-5350130   

מתכון להמבורגר חלומי

como78 burger

מתכון להמבורגר חלומי

 

כמה דברים שכדאי לדעת - 
 
המבורגר הוא סטייק קצוץ לכל דבר.
קשה לקבוע את הרכב הבשר על פי נוסחה מדוייקת שכן הבשר, כמו חומרי גלם טבעיים אחרים, אינו אחיד. השומן נותן טעם אך אינו קשור לעסיסיות. אפשר לקבל בורגר עסיסי מאד ללא שומן בכלל. 

ככלל, משתמשים בבקר טרי: חזה, מכסה אנטריקוט, צלעות, צוואר, שפונדרה, צאך או תערובת בשרים (מכל אלה שכאן), מתוכם כעשרים אחוזי שומן בסך הכל.
 
להכנת "המבורגר ישראלי" משתמשים בשומן טלה או בשר טלה טחון המעורב בהמבורגר, בעיקר בגלל ההעדפה של הישראלים לטעם של קבב. "המבורגר קלאסי", לעומת זאת, הוא רק עם בקר ושומן בקר, מה שמייצר טעם מנצח!
 
המבורגר, לעומת סטייק, מתאים במיוחד עם תוספות מעל (TOPPINGS) למשל - נקניקים, ביצת עין, גוואקמולה וסלסות, שעועית שחורה, טחינה ומה לא.. גם רטבים מתקבלים טוב. 
 
 

מצרכים

500 גרם בשר בקר צוואר בקר
500 גרם בשר שפונדרה 
שומן על פי הצורך 
מלח ים
פלפל שחור גרוס
יחידה בצל לבן טרי טחון
כוס סודה קרה 
 
לשלב הצלייה:
כף שמן זית 

 

אופן הכנה

 
1. לבורגר קלאסי: מערבבים בשר בקר בלבד (ללא טלה) יחד עם הבצל, הסודה והתבלינים..
חשוב שהבשר יישאר קר והלישה תהיה מינימלית.
 
2. בעזרת מיקד (טבעת נירוסטה) צרים קציצות מתערובת הבשר. 
מהדקים ושומרים בקירור עד לצלייה.
 
3. ניתן לצרוב על גריל, על מחבת ברזל או על פלנצ'ת בשר. במחברת או פלנצ'ה - לחמם עד שחמה מאוד. להוסיף כף שמן זית. בגריל חם - יש לשמן מעט את הגריל ולהניח את הבשר.. 
 
4. במחבת - מטגנים בשמן זית לדרגת הצלייה הרצויה, כ-3 דקות מכל צד. סה"כ כחמש עד שמונה דקות.
מומלץ לא לצלות מעבר לדרגת 'מדיום'.
 
 
בתאבון