מתכון להמבורגר חלומי
כמה דברים שכדאי לדעת על מתכון להמבורגר המושלם
המבורגר הוא סטייק קצוץ לכל דבר.
קשה לקבוע את הרכב הבשר על פי נוסחה מדוייקת שכן הבשר, כמו חומרי גלם טבעיים אחרים, אינו אחיד. השומן נותן טעם אך אינו קשור לעסיסיות. אפשר לקבל בורגר עסיסי מאד ללא שומן בכלל.
ככלל, בכל מתכון להמבורגר מבשר טחון איכותי משתמשים בבקר טרי: חזה, מכסה אנטריקוט, צלעות, צוואר, שפונדרה, צאך או תערובת בשרים (מכל אלה שכאן), מתוכם כעשרים אחוזי שומן בסך הכל.
ככלל, בכל מתכון להמבורגר מבשר טחון איכותי משתמשים בבקר טרי: חזה, מכסה אנטריקוט, צלעות, צוואר, שפונדרה, צאך או תערובת בשרים (מכל אלה שכאן), מתוכם כעשרים אחוזי שומן בסך הכל.
להכנת "המבורגר ישראלי" משתמשים בשומן טלה או בשר טלה טחון המעורב בהמבורגר, בעיקר בגלל ההעדפה של הישראלים לטעם של קבב. "המבורגר קלאסי", לעומת זאת, הוא רק עם בקר ושומן בקר, מה שמייצר טעם מנצח!
המבורגר, לעומת סטייק, מתאים במיוחד עם תוספות מעל (TOPPINGS) למשל - נקניקים, ביצת עין, גוואקמולה וסלסות, שעועית שחורה, טחינה ומה לא.. גם רטבים מתקבלים טוב.
מצרכים
500 גרם בשר בקר צוואר בקר
500 גרם בשר שפונדרה
שומן על פי הצורך
מלח ים
פלפל שחור גרוס
יחידה בצל לבן טרי טחון
יחידה בצל לבן טרי טחון
כוס סודה קרה
לשלב הצלייה:
כף שמן זית
אופן הכנה
1. לבורגר קלאסי: מערבבים בשר בקר בלבד (ללא טלה) יחד עם הבצל, הסודה והתבלינים..
חשוב שהבשר יישאר קר והלישה תהיה מינימלית.
חשוב שהבשר יישאר קר והלישה תהיה מינימלית.
2. בעזרת מיקד (טבעת נירוסטה) צרים קציצות מתערובת הבשר.
מהדקים ושומרים בקירור עד לצלייה.
מהדקים ושומרים בקירור עד לצלייה.
3. ניתן לצרוב על גריל, על מחבת ברזל או על פלנצ'ת בשר. במחברת או פלנצ'ה - לחמם עד שחמה מאוד. להוסיף כף שמן זית. בגריל חם - יש לשמן מעט את הגריל ולהניח את הבשר..
4. במחבת - מטגנים בשמן זית לדרגת הצלייה הרצויה, כ-3 דקות מכל צד. סה"כ כחמש עד שמונה דקות.
מומלץ לא לצלות מעבר לדרגת 'מדיום'.
בתאבון