חייגו עכשיו:  050-5350130   

מתכון לפונדנט שוקולד שנמס בפה

fondant.1

מתכון לפודנט שוקולד שנמס בפה

 

אז מה בעצם ההבדל בין פונדנט לסופלה 

הפונדנט והסופלה נראים אותו הדבר. עוגה אוורירית מבחוץ עם לבה מבפנים.
הם דומים במראה, אבל שונים במהות.
את הסופלה - עושים על המקום. חייבים להגיש טרי, תוך דקות בודדות מרגע ההכנה.
את הפונדנט - אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד ההגשה.
 
הסופלה - תפוח יותר ונפוח יותר. מוגש רק בכלי רב פעמי כמו חרסינה. 
הפונדנט - פחות תפוח ונפוח. ניתן להגשה גם בכלים חד פעמיים. ובגדול - הוא קל יותר להכנה. ועדיין טעים, טעים.
 
רובם מכירים את הגרסה השוקולדית, עם שוקולד נמס ועשיר בפנים.
אבל למעשה ניתן לעשות אותם עם שלל מילויים שונים וטעמים שונים של עוגה. 
 

מצרכים

6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית מחית וניל
שליש כוס קמח
500 גרם שוקולד מריר - 70 אחוז לפחות
100 גרם חמאה
 
12 כלים אישיים בקוטר של כ-8 ס"מ

 

 

אופן הכנה

 
1. ממיסים שוקולד וחמאה מעל אמבט מים חמים (באן מארי)
2. טורפים במיקסר ביצים וסוכר, עד מרקם סמיך ותפוח. מוסיפים את הוניל ומערבבים.
3. מערבבים בין המסות בהשוואת טמפרטורות, כלומר - מוסיפים תחילה כמות קטנה מתערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים ומקפלים במהירות (כדי שהביצים לא יתבשלו). לאחר שצבע הביצים הפך לצבע השוקולד ניתן להוסיף את שאר המסה פנימה, בתנועות קיפול.
4, מוסיפים את הקמח וטורפים יחד, עד שאחיד.
5. מעבירים לכלים אישיים וממלאים אותם עד לגובה 3/4 
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, טורבו, למשך 10 דקות
 
 
רעיונות לשדרוג / שינוי:
* אם אין מחית וניל ניתן להוסיף 1 כפית תמצית וניל 
* ניתן להוסיף למסה 15 גרם ליקר קפה / שוקולד / תפוזים
* ניתן להוסיף קוביות שוקולד לבן או מריר במרכז הפונדנט לאחר שמוגזים אותו לכלים
 
 
בתאבון