חייגו עכשיו:  050-5350130   

  • ראשי
  • בלוג
  • חוויית ארוחת שף פרטית – כי לא רק למדונה מגיע ליהנות מארוחות שהוכנו על ידי שף פרטי

מהו ייעוץ קולינרי לבר?

מהו ייעוץ קולינרי לבר?

a (5)

כשאנשים יוצאים לבר, הם כמובן רוצים לשתות אלכוהול, אך לא רק. פעמים רבות חושקת נפשם של הבליינים גם בנשנוש קטן או אפילו במנה רצינית ומשביעה. כדי לספק מענה מלא עבור הצרכים של האנשים שמגיעים לבר, חשוב לדעת לא רק כיצד לעצב אותו, אלא גם אילו מאכלים להגיש. בעל בר שלא יגיש מזון מעורר תאבון שמתאים למשקאות המוגשים ולסגנון הבר, יאבד לקוחות, וחבל. 

על החשיבות הרבה של הייעוץ הקולינרי

כדי למנוע מצב בו בעל העסק ישקיע בעיצוב, במוזיקה וביצירת האווירה, אך לא ייבחר בצורה נכונה את המאכלים והמשקאות שמוגשים במקום, רצוי עבורו לפנות אל יועץ קולינרי. ייעוץ קולינרי הוא חלק בלתי נפרד מתחום המסעדנות, ולכן, על כל בעל עסק שמגיש מזון ומשקאות ללקוחותיו להתייעץ עם יועץ קולינרי. במקרה שמדובר על בר, הרי שחשוב לקבל סיוע מבעל מקצוע שמתמחה במתן ייעוץ לאנשי עסקים שמחזיקים בר. 

כיצד יכול היועץ הקולינרי לסייע לבעלים של הבר?

הרבה מאוד בתי עסק שעוסקים בתחום הקולינריה נכשלים ונאלצים להסגר תוך זמן קצר. הסיבות לחוסר ההצלחה רבות, ידוע שבשוק התחרותי של ימינו לא פשוט לבלוט בשטח ולהצליח. כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה בתחום התחרותי, חשוב מאוד לקבל שירות מיועץ קולינרי בטרם פותחים את העסק שיכול להיות: מסעדה, בית קפה, בר או עסק אחר. 

במקרה שמדובר על בר, יוכל היועץ קולינרי לתכנן תפריט חדיש, מקורי ומיוחד. כמו כן, הוא יוכל לייעץ לבעל הבר כיצד לשדרג את המאכלים שמוגשים במקום (במידה שהבר כבר קיים ופועל). היועץ הקולינרי ישים דגש לא רק על טיב המזון והמבחר, אלא גם על הרווחיות של המנות, שכן בסופו של דבר המטרה של בעל העסק היא לייצר רווחים. בעזרת ניסיונו של היועץ, יהיה ניתן לדעת כיצד לתמחר את המנות והמשקאות ללקוחות. 

כמו כן, יסייע היועץ הקולינרי לבעל הבר בבחירת פתרונות אחסון, פתרונות אלו יכולים להיות למשל: מדפים מסוימים שיסייעו לצוות העובדים להתנהל במטבח, פתרונות קירור וארגון נכון של המחסן. 

תחום נוסף בו חשוב לקבל ייעוץ נוגע לבחירת הספקים וההתנהלות מולם. כדי לעשות זאת צריך בעל הבר להכשיר את אחראי הרכש בצורה נכונה כך שהוא ידע בין היתר מה להזמין וכיצד לבצע את ההזמנות. ספק איכותי יגבה מחירים משתלמים ויארגן את ההזמנות בצורה נכונה. כמובן שיש לערוך הסכם מסודר בין הבר ובין הספקים. 

כדי להעניק לבעל הבר את הייעוץ המדויק ביותר, יתחשב היועץ הקולינרי בפרמטרים שונים, ביניהם: סוג הבר - שיכול להיות למשל: בר שכונתי או בר יוקרתי, האזור בו ממוקם הבר, אופי האוכלוסייה שמגיעה למקום, המתחרים שנמצאים בסביבתו של הבר, היעדים של בעל הבר לטווח הקרוב והרחוק ופרמטרים נוספים. 

אז מה יש בתפריט? דוגמאות למאכלים ומשקאות בהתאם לסוג הבר