התשוקה שלכם למטבח ולאירוח, איננה מעידה בהכרח על יכולות ניהול גבוהות. החלום להקים מסעדה או בית קפה הוא החלום להעלות חיוך על פני הסועדים, לקחת חלק באירועים המרגשים בחייהם ולהעניק חוויה טעימה ומשובחת.
הגשמת החלום הקולינארי שלכם אמנם נשענת על כישרון, יצירתיות וחזון, אך נדרש גם תכנון נכון.
שירות הניתן ע"י יועץ קולינרי אסטרטגי מנוסה, מאפשר לכם לקבל טעימה ממה שמצפה לכם כמסעדנים. לא מעט מסעדות קמות כחלק מיזמות עסקית, כאשר בעליהן נטולי כל זיקה לעולמות האירוח והמסעדנות. התוצאה המון פעמים היא אכזבה אדירה, הנוצרת מהפער שבין מה שחשבו שהיא מסעדה ובין מה שמסעדה היא בפועל. איך ייעוץ קולינרי יכול לסייע גם לכם בהקמת העסק?
אסטרטגיה קולינרית – מה זה באמת אומר?
עסקים מסוג מסעדות, בתי קפה, חברות קייטרינג ומעדניות, נפתחים מסיבות שונות:
-
תשוקה אמיתית לעולם האירוח והאוכל. לדוגמא: שף המעוניין להגשים את חלומו המקצועי
-
פתיחת עסק בתחום המזון שהינה תוצר של הזדמנות עסקית מבטיחה
המון פעמים כשחושבים על "מסעדה", חושבים בעיקר על הרגע שבו מגישים ללקוח את המנה, מודים לו על שהתארח ועל הסיפוק שבלקרוא חוות דעת חיובית ברשתות החברתיות.
מאחורי כל מנה, ישנו עולם שלם המבוסס אסטרטגיה. כשפים/טבחים/יזמים המעוניינים לפתוח מסעדה, עליכם להיות מודעים לכל ההיבטים הכרוכים בהקמת עסק בתחום זה.
המון פעמים פועם בלבבותיהם של יזמים ומסעדנים לעתיד חלום בלב, אך לא תמיד יודעים מהו הצעד הראשון בדרך להגשמתו. יועץ קולינרי אסטרטגי יסייע לכם לתכנן את מקדש הקולינריה שתקימו. ביסוס האסטרטגיה בשיתוף פעולה עם היועץ הקולינרי, ינחה אתכם בבחירות שלכם – החל מהמיתוג, דרך סגנון המסעדה ועד התמחור. הייעוץ כולל בין היתר:
-
בניית תפריט מלא המחולק לסקטורים: ראשונות, עיקריות, קינוחים
-
בחירת קונספט מוביל למסעדה. לדוגמא: דיינר אמריקאי, מסעדה איטלקית בסגנון "פיין דיינינג" וכן הלאה
-
גיבוש מתכונים לפיהם יעבוד שף המסעדה וצוות הסו-שפים
-
תכנון מלא למטבח – מעמדת הגסטרונומים, דרך מיקום התנורים ועד חלל הקונדיטוריה
-
העברת הכשרות לצוות הטבחים ודגשים לעבודה במטבח
מהי הסיבה שהמון מסעדות בישראל נסגרות?
אם שמים בצד את הבירוקרטיה שאכן יכולה להקשות, הרי שאחת הסיבות העיקריות לסגירתן של מסעדות היא ניהול כושל. כשמדברים על ניהול, מדברים בין היתר על תכנון מקדים, כזה הנשען על צפי ההכנסות ביחס להוצאות, תמחור מנות (פוד קוסט), ניהול והכשרה של צוותי עובדים וכיוצא בזה.
אני מזמין גם אתכם להסתייע בי ובניסיון המקצועי הרב שצברתי. הצלחה של מסעדה יכולה לקום וליפול על גודלן של המנות, בחירה בחומרי גלם שאינם מתאימים לחך הישראלי ועד תכנון לא פונקציונלי של המטבח.
שירות הייעוץ שלי מותאם אליכם באופן אישי! בשיאו של התהליך, אחלוק אתכם תכנית יישומית שתאפשר גם לכם לנגוס בחלום הקולינרי שלכם.
לפרטים נוספים ותיאום פגישה: 050-5350130