אירועים פרטיים נפוצים מאוד בקרב משפחות, מקומות עבודה, מוסדות לימוד, גופים עסקיים שונים, אנשים פרטיים ועוד. אירוע פרטי יכול להיות מצומצם, אבל גם אחד שנערך עבור ציבור גדול מאוד של מוזמנים. מוסד לימודי ענק, לדוגמא, שחוגג יובל יזמין את כל עובדיו, ולעיתים, ספקים, תומכים, נדבנים אנשי ציבור וממשל ועוד. הוא כולל אנשים רבים ועדיין נחשב כאירוע פרטי אליו מגיעים רק מוזמנים. בכל אירוע כזה יש לקחת בחשבון את נושא האוכל, ובהתאם לגודלו ניתן להזמין את חברת קייטרינג לאירועים פרטיים, אשר תתכבד להכינו. מטבע הדברים, לאירוע כזה תיבחר חברה מנוסה אשר יכולה להכין אוכל מתאים בצורה המקצועית והטובה ביותר. הדבר אומר: אוכל משובח, טעים ומגוון, וכן, הקפדה על ניקיון, סדר, עמידה בלוח זמנים וכדומה.
באירועים פרטיים רבי משתתפים יוגש, לרוב, מזון המתאים לקשת גדולה של מוזמנים. הם באים מעדות שונות, אוהבים מנות בסיסיות שמבוססות על חומרי גלם מוכרים וכדומה. בכל אירוע כזה יישמר נושא הכשרות ולא יהיה ערבוב בין מאכלי בשר וחלב. כלומר: התפריט יהיה בשרי או חלבי אבל לא משניהם. זאת כדי לא לפגוע ברגשות המוזמנים. בנוסף, תהיינה מנות שתותאמנה לצמחוניים כדי שגם הם יוכלו ליהנות מהמזון. באירועים פרטיים ואינטימיים ניתן לגלות יצירתיות רבה ושפים רבים אוהבים להכין בהם מנות מיוחדות שהם מתמחים בהכנתן. מפיקי האירוע יכולים, איפה, לזרום עם המצב הזה ולחפש קייטרינג לאירועים פרטיים שמתמחה באוכל ייחודי שישדרג את האירוע.
תפריט לאירוע פרטי יכול לכלול אל כל המנות האפשריות ובהן: מנות פתיחה או פוד פינגר, מנות ראשונות, עיקריות ומנות קינוח. באירועים מצומצמים יותר יוותרו, קרוב לוודאי, על מנות ראשונות סתמיות אבל התפריט יפצה בגדול באמצעות מנות מיוחדות ותוספות טעימות במיוחד. כל מפיק אירוע יכול להתייעץ עם השף שיציע מנות אפשריות לכל מתלבט. ההחלטה הסופית היא, כמובן, של בעל האירוע שמכיר טוב מכולם את הרכב המוזמנים. מנות פתיחה יכולות להיות אמפנדס, קבבונים, שיפודי ירקות ודגים, פוקצ'ות, פיצות וכדומה. מנות עיקריות מאכלים המבוססים על בשרים ודגים ממינים שונים, פסטות, ריזוטו, שניצלים, קציצות ועוד. ניתן להכין אותם במגוון דרכים רב, וכמובן, שניתן להכין גם מנות גורמה.
מנות אחרונות יכללו מבחר פירות, גלידות, עוגות ומתוקים שונים שיהוו סיומת נהדרת למזון האיכותי שיוגש. לצד כל אלו, יוגשו מיני משקאות קרים, חריפים וחמים ללא הגבלה. הכנת האוכל נעשית בצורה יסודית ומתוכננת. חומרי הגלם יהיו טריים ואיכותיים ועל כל מלאכת ההכנה ינצח השף. מנהל הקייטרינג יפקח מקרוב על ההתנהלות במשך כל הערב וינהל את כל הפעילות. לאוכל באירועים פרטיים יש חשיבות רבה, ואוכל משובח משדרג אותם ומוסיף להם רבות. לרוב, מגיעים האורחים רעבים ולאחר שהם נהנים מהמנות מצב הרוח עולה והאווירה נעשית עליזה ונעימה מאוד. מומלץ לשכור שירותי קייטרינג לאירועים פרטיים שהינם בעלי מוניטין מוכח.